Jeugdsportnet ZK
 
Fair

Lang en gelukkig leven ... daar gaan we voor.

Een positieve clubsfeer draagt bij tot een goed gevoel bij jong en oud. 

Jeugdsportnet KDR zet samen met uw club een fairplayplan op.

Mail naar info@jeugdsportnetkdr.be voor meer info.

 

Met de actie Panathlonboek ‘Ethisch coachen in de jeugdsport’ pikken we een gesmaakte actie van vroeger nl. ‘Een gasttrainer in mijn club’ terug op en steken het in een ethisch jasje. Externe experts komen in de club/school/kinderopvang, … en gaan op een uitmuntend niveau rechtstreeks aan de slag met kinderen/jongeren. De vaste trainer-coach/leraar/begeleider, … evenals collega’s zijn aanwezig en ervaren/voelen/… het positief-realistische sport-, spel- en leerklimaat.

Met de actie ‘Panathlonsterren’ willen we ‘ethiek in de sport’ duurzaam in de kijker te zetten. Op participatieve wijze stellen we met een diversiteit aan partners een plan op. Hiermee geven we een vervolg aan de ‘grootste Panathlonvlag (die sinds december 2016 op 12 meter hoogte boven het sportpark in de gemeente Dessel wappert) met bijbehorende infobord. Wij denken hierbij o.a. aan een ‘wall of fame’ van Panathlonsterren waarmee sporters uit Kasterlee, Dessel en Retie van internationaal niveau, die de ethiek hoog in het vaandel dragen, als inspiratiebron fungeren. Meer laagdrempelige initiatieven zijn eveneens mogelijk.

‘Panathlon TV ‘Sporten is plezant’ brengt in eerste instantie wedstrijden in beeld gespeeld door het hoogst spelende team van de club die een aantal rituelen en handelingen met ethisch accent bevatten.

© 2020, website powered by Twizzit.com