Academies
 
Korfbalacademie
 
Acties

1 keer per jaar zetten we de samenwerking in de kijker ... met korfbal natuurlijk. Bijzondere ontmoetingen vinden plaats en creëren een aangename dynamiek.  

Projectwebsite

Elke korfballer in de club wordt begeleid door een zelfreflecterende tevreden trainer/coach/begeleider permanent in begeleiding.

Infographic trainers 

Clipje : Wil jij graag trainer worden?

Projectwebsite

Multimovekinderen versterken hun 12 fundamentele bewegingsvaardigheden tijdens de wekelijkse multimovelesjes. Elke keer weer gaan ze moe en tevreden naar huis. 

De aandacht gaat naar de opleiding van de begeleiders, verbondenheid, kwaliteitsvolle lesjes, promotie en de begeleiders. 
 

Infographic Multimove

Projectwebsite

 

Korfbal@school heeft de bedoeling om korfbal meer zichtbaar te maken. 

Kempense korfbalclubs, scholen, de KBKB, lokale overheden en andere partners slaan de handen in elkaar om korfbal permanent te verankeren in het Kempense schoolleven in de lagere scholen. Korfbal als ideale schoolsport is het uitgangspunt. Onze wens is om meer kinderen in onze clubs te mogen verwelkomen. 

Infographic Korfbal@school

Projectwebsite

 

Clubs bestaan voor en door vrijwilligers. Samen de schouders onder het clubleven zetten is noodzakelijk maar vooral ook heel boeiend : iedereen, vanaf 6 jaar,  kan zijn steentje bijdragen. Geven in evenwicht met nemen is een bron van geluk. 
De aandacht gaat naar de vrijwilligerscoördinator, een sterke vrijwilligersstructuur en een mindset van waarderen, belonen en appreciatie. 

Infographic Vrijwilligers

Clipje : Wil jij graag vrijwilliger worden?

Projectwebsite

 

Onder leiding van Kempens ex-topref Dirk Van Heertum start de Kempense Korfbalacademie in 2019 het Kempens Scheidsrechter Project (KSP). Korfbalfans die willen starten of doorgroeien als ref krijgen de nodige steun.

Elke jeugdwedstrijd wordt gefloten door een zelfreflecterende en tevreden KSP - ref permanent in begeleiding.

De aandacht gaat naar de clubrefverantwoordelijke, het rekruteren en het opleiden van refs, de play-day manager en het waarderen.

Infographic 2021-2024

Clipje : Wil jij graag ref worden?

Projectwebsite

 

K4

Kinderen beleven plezier tijdens K4 - wedstrijdjes. 

Sinds 2016-2017 zijn de wekelijkse wedstrijdjes, 4 tegen 4 in 1 vak met 2 korven, tijdens het weekend dicht bij huis een schot in de roos. Spelers U8 en U10 spelen graag echte matchkes. 

Clubs maken onderling afspraken betreffende data en locaties. Aangepaste wedstrijdformules en spelregels zorgen voor de nodige efficiëntie. Sandra De Prins is coördinator.   

Infographic K4

K4 Website (overzicht tornooien, inschrijven, ...) 

Projectwebsite 

 

Tijdens de vakanties hebben kinderen heel wat tijd om te korfballen en plezier te maken.

Tijdens de vakanties hebben jongeren heel wat tijd om te ontdekken of ze interesse hebben in het omgaan met kinderen. Zo ja, krijgen ze alle ondersteuningskansen om door te stromen naar trainer of ref. 

Clubs slaan de handen in elkaar om een gezamenlijk aanbod te creëren.

Projectwebsite

 

Sinds 2017 nemen we met de Kempense korfbalclubs deel aan de Europese Week van de Sport. Bedoeling is om korfbalfans uit andere Europe landen te ontmoeten. 

Projectwebsite

 

Om de kosten van de aankoop van korfbalmaterialen te drukken organiseren we een samenaankoop.

In samenspraak wordt deze actie overgenomen door de KBKB vanaf 2019-2020

Sinds 2018-2019 werken korfbalclubs uit de Nederlandse en Belgische Kempen samen om het niveau van de jeudopleiding te versterken. 

Vanaf 2023-2024 kan elke club op eigen initiatief actie ondernemen. Er is geen gestructureerde werking meer omdat het aantal activiteiten de laatste jaren enorm is gedaald. 

We laten de korfbalwereld kennismaken met Unified Korfbal waarbij spelers met een beperking samen een team vormen met spelers zonder beperking. 
Spelers met een beperking voelen dat ze erbij horen. Spelers zonder beperking ontdekken dat iedereen op zijn eigen niveau kan genieten van korfballen en dat samenspelen in een heterogeen team mogelijk is. 

Myriam Berghmans van Geelse Korfbalclub is de inspirator. 

Contact: geelse@korfbal.be - Geelse Korfbalclub

Projectwebsite   

 

© 2020, website powered by Twizzit.com